SvenskaEnglishEspañolDeutschFrançaisPortuguês
Området Ceara

Längs hela kusten syns kitesurfarnas segel, och jeepar och beach buggys är lastade med brädor och segel. Men åk gärna in i de små byarna som inte ligger vid havet, det finns massor att se och att uppleva. Nyplockad frukt, bomullsträd, odlingar och även parker. Ta ett dopp i en insjö om det blir för varmt.

Om du inte har bil så är buss ett mycket bra och billigt alternativ att ta sig runt till byarna runtomkring, men även till Fortaleza.

Fortaleza, miljonstaden som är Brasiliens femte till storleken och kallas “Lilla Rio” ligger bara 65 km från Taiba. Det gör att en dagsutflykt går utan problem. För den som vill ha nattliv så rekommenderas ett hotellrum och så åker man tillbaka till Taiba dagen efter. Om du är där en måndag så är världskända Pirata nästan ett måste att besöka.

Shoppingen är enkelt i Fortaleza, det finns i princip allt man kan tänka sig och i alla prisklasser. Stora köpcenter och gallerior med det senaste inom mode och elektronik till en enkel järnhandel med rostig spik.

Restauranger finns i massor och även om fisk och skaldjur dominerar så rekommenderas minst ett besök på en köttrestaurang om man gillar möra biffar.